Share |

Huhti-Touko

Perjantai 22.5.2020 klo 12:51 - Henri

Lomituspuolella Renkin miehet oli hyvin työllistettyjä huhti-toukokuussa.Iso kiitos työntilaajille. Korona ruuhkaa oli alkuun mutta siitä selvittiin kohtuudella, nyt näyttää että moni maatalollinen on lomiaan perunut tai siirtänyt,mikä on toki ihan ymmärrettävää ko tilanteesta johtuen.Meihin se vaikutti niin että kesä-elokuussa on tilaa. kannattaa kysästä

Raksapuolella on tehty pieniä valuhommia ja muutamissa pihan salaojituksissa on oltu mukana.Nyt on terassin teko kelit kohillaan . Otappa yhteyttä niin tehdään terassi missä kelpaa kesää viettää

Kommentoi kirjoitusta.

Helmi Maaliskuu

Sunnuntai 29.3.2020 - Henri

Renkin miehet oli Helmi,- maaliskuussa hyvin työllistettyjä. Kiitos tästä työntilaajille.

Kovasti karjaa hoidettiin ja vähissä määrin raksahommissa.Sittempä se mailmaa mullistava Korona lähti leviään ja meillä vaikutukset näkyi kysely tulvana. Kaikkiin pyrin vastaan mahdollisimman pian ja ne työt otetaan vastaan mikä järkevää on. Yhteyttä saa ja pitää ottaa jos karjanhoito tai muuta maatila ongelmaa ilmenee.

Ollaan kuitenkin hyvin verkostuneita ja jos apua tarvii , ota yhteys niin eiköhän asiat saada järjestykseen. soita s-posti tai whastapp. 

Kommentoi kirjoitusta.

Tammikuu

Maanantai 3.2.2020 klo 13:17 - Henri

Tammikuu meni karjanhoito ja raksahomissa, Muutamia tapetointi ja maalauskeikkoja oli samoin isojen urakoitsijoiden työntekijöiden sairalomien tuurauksia tehtiin jonkin verran. Kiitos näistä työntilaajille. Jos tulee äkillistä tekijän tarvetta raksoille niin otappa yhteyttä, myös whatsappi 0408584863

Työmailta kuultua

Nyt kun kulkee pitkin maakuntia tekemässä erilaisia töitä kuulee paljon erilaisia juttuja ja kannanottoja.Ilmasto tuli hoidettua kuntoon kun ostetaan kotimaista ja rakennukset tehään oikein kun teetetään ammattilasilla.Kaiken kaikkiaan tuli kyllä tammikuun aikana moni asia puheen tasolla korjattua, josko se puhe siirtyisi vielä käytäntöön. Kyllä se tuo politiikka ja byrokratia väkisten meitä ohjaa tuonne halpatuonti krääsään ostoon vaikka kotimaista ostamalla pärjättäs kaikki.! Itse tein ilmastoteon, ostin Sieviläiset kumpparit ja litran valion maitoa. Kyllä nyt mailma pelastuu.

Kommentoi kirjoitusta.

2019

Keskiviikko 8.1.2020 - Henri

Vuosi 2019 oli Rengin miehille työntäyteinen ja lomaakin pidettiin jossain määrin. Lomituspalveluiden lisäksi laajennettiin tarjontaa rakennuspuolelle. Näin saamme itsemme työllistettyä lomituspuolen hiljasempinakin aikoina ja pystymme tarjoaan lomituspalveluita pitkälle tulevaisuuteen vaikka tilat vähenee hurjaa vauhtia. Toivotaan että uusi vuosikymmen on yhtä vaihderikas kuin mennyt. Odotamme innolla yhteydenottoja lomitus- ja rakennuspuolelta.

Kommentoi kirjoitusta.

Marraskuu, remontti hommia

Sunnuntai 8.12.2019 klo 19:21 - Henri

Marraskuukin oli kiireinen Rengin miehille, kiitos tästä työntilaajille.Marraskuun loppupuolella hiihtokausikin alkoi ja sitähän seurailee mielellään pitkälle kevääseen. Mikäs siinä kun menestystäkin tulee. Työrintamalla mentiin hyvin pitkälle karjanhoitotöissä mutta muutamia pieniä remonttejakin oli,tällä kertaa maalattiin ja tapetoitiin. Näitäkin hommia tehdään ja niitäkin voi kysellä 0408584863. Pääpaino pyritään kuitenkin pitämään tuolla lomituspuolella, teemme toistaiseksi vain pieniä tai keskikokoisia remontteja(maalaus,tapetointi,panelointi, pienet ulkorakennukset,terassit mutta jos jotain isompaa on suunniteilla niin toki aliurakkaa voidaan tehdä.

Joulukuu näyttää jo nyt täyteen buukatulta ja jos peruutuksia tulee niin olen suoraan yhteydessä yhteistyökumppaneihin. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hiihto, Raksa, remontti, aliurakka.maalaus, tapetointi

Työt ennen lunta

Maanantai 28.10.2019 - Henri

Renkin miehillä oli kiireinen syksy, lypsykarjan ja turkistarhojen parissa, iso kiitos siittä työn tilaajille. Sivutoimena tehtiin talvitarhaa ja muutamia pienempiä remontteja. Kuvia tulee varmaan josain vaiheessa laiteltua. Nyt sitten odotellaan lunta ja pakkasia, jos nämä pimeät päivät vähä kirkastus ja rapakko vähenis.Tästäpä on mukava jatkaa. Olkaapa töiden tiimoilta yhteyksissä niin pysytään leivän syrjässä kiinni.

Kommentoi kirjoitusta.

Syksy saapuu

Keskiviikko 28.8.2019 - Henri

Kelit viilenee ja syksy saapuu sateineen, saattaahan sitä vielä joku lämmin päivä olla. Nyt on työrintamalla positiiviset näkymät,kiitos siitä työntilaajille. Tästäpä on mukava jatkaa. Maatilapuolella alkaa sesongit pikkuhiljaa helpottaan. Ollaan viime aikoina korjattu parsia päätyön lisäksi. Jos jollain on parsiremonttia ennen kun talvi tulee voi soittaa 0408584863 niin katsotaan mitä voidaan tehdä.

Kommentoi kirjoitusta.

Kesäloma

Sunnuntai 7.7.2019 klo 10:36 - Henri

Heinäkuu

Lomallehan sitä Renkin miehetki haaveilee.Muutama asia on palvelualan yrityksessä huomioitava. Rahaa ei tule lomapäivinä niin karsii se kummasti loman kestoa ja ainakin isoimmat huvipuistot jää kiertämättä. No voihan sitä lomaa viettää ilman rahaaki ja kun lähtee tarpeeksi kauas, unohtuu talouden ja yrittämisen hankaluudet vääjäämättä. Hyvää lomaa niille jotka sitä voi viettää ja ne jotka painaa heinäkuunkin niin ottakaahan löysin rantein.

Kiitos kommenteista ja kysymyksistä niitä on tullut s-postilla ihan mukavasti.

Kommentoi kirjoitusta.

Kesä ja kohta kärpäsiä

Keskiviikko 29.5.2019 - Henri

Näin sadepäivinä ehtii Blogia kirjotella, MM-Huuma on korkeimmillaan ja kesä etenee kovaa vauhtia,jospa sieltä urheilun puolelta sais intoa tähän arkielämään,yrittämiseen ja tekemiseen

Altavastaajanahan sinne kisoihin lähettiin,kovalla tekemisellä ja Jalosen opeilla mestaruus Voitettiin. Jospa se vähä tuo uskoa tänne peräpohjolaan,oikealla johtamisella ja tiimityöllä tässä yrittämisessäkin onnistuu.

Olen vähissä määrin alkanut myymään autoja,koneita ja maatalouskampetta torissa ja huutokaupat.comissa Nettisivuilekkin josain vaiheessa teen myydään osion. Kannattaa tsekata

Kommentoi kirjoitusta.

Mistäs lomittajat..?

Maanantai 25.2.2019 - Henri

Olen kulkiessani törmännyt mielenkiintoiseen ilmiöön. Lomittajaksi haaveilevia on yllättävän vähän. Muutama lopettava isäntä on sanonut että ehkä voi vielä lomittaa. Mutta niitä jotka sanoo ammatinvalinta vaiheessa että eläintenhoitaja/lomittaja on unelmatyöni. Niitä on hyvin marginaalinen ryhmä ja se kenelle ammatti sopii, karsii se porukkaa entisestään.

Mistä sitten ammattitaitoista työvoimaa tiloille? Ulkomailta jonkin verran, mutta kulttuurierot ja kielimuuri on yksi esteistä. Ei välttämättä ymmärretä miten tärkeää ja vastuullista työtä lomittaminen ja tilalla töissä oleminen on. Hankalat työajat ja matala palkka ei paljon houkuttele ammatinvaihtajiakaan.

Itse jos istuisin päättäjän pallilla Melan marmorilinnassa niin miettisin pääni puhki miten alasta saataisiin houkuttelevampi,eritoten miten alalle saataisiin nuoria? 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lomittajia.?

Harkitsetko yrittäjälomittajuutta.?

Maanantai 18.2.2019 klo 17:22 - Henri

Olen toiminut yrittäjälomittajana vuodesta 2015 ja moni vakituinen/tuntilainen lomittaja on kysynyt pärjääkö yrittäjä lomittamisella. Tämähän on sinänsä mielenkiintoista työtä hinnoittelunsa puolesta, kun hinnan määrä joku muu kuin itse yrittäjä.

Kaikille jotka pohtii kannattaako vaihtaa kenties vakituinen virka yrittäjälomittajuuteen, kannattaa muistaa muutama seikka. Mela valvoo paikallisyksiköiden toimintaa ja paikallisyksiköt työntekijöidensä toimintaa, ja on tehty sopimus että ulkopuolisilta ostetaan palveluita silloin kun ei paikallisyksiköt saa lomitusta muutoin järjestettyä. Tämä tarkoittaa sitä että ensin palkataan vakituiset, sitten tuntilaiset ja viimeiseksi kysytään palveluntuottajalta, eli tässä tapauksessa allekirjoittaneelta ja muilta yrittäjiltä.

Jos asia edellä mainitulla tavalla myydään vakituiselle lomittajalle, jolla on jo täydet lomat ja etuudet, jää yrittäjäksi ryhtyminen monesti suunnitteluasteelle.

No mitenkäs meidän firma sitten pärjää. Ollaan asian suhteen realisteja. Tämä on matalapalkkainen ala, missä isot voitot käärii joku muu taho ja tänne kentälle jää roposia, millä me sitten maksellaan veroja. Tämän asian kun hyväksyy, voi alkaa miettimään strategiaa miten talouspuoli saadaan pidettyä kunnossa. Me ollaan asia ratkaistu tarjoamalla palveluita laajalle alalle, tekemällä sopimuksia tilojen kanssa suoraan ja jonkin verran hoidetaan itsejärjestettyjä lomituksia.

Palveluntason kun saa pidettyä korkealla, maksaa verot ja sosiaalikulut ajallaan, pärjää yrittäjälomittajuudella aivan yhtä hyvin kuin muillakin matalapalkkaisilla palvelualoilla.

Heitähän asiaan kommenttia/kysymyksiä.

2 kommenttia . Avainsanat: yrittäjälomittajuus