Share |

Syksy saapuu

Keskiviikko 28.8.2019 - Henri

Kelit viilenee ja syksy saapuu sateineen, saattaahan sitä vielä joku lämmin päivä olla. Nyt on työrintamalla positiiviset näkymät,kiitos siitä työntilaajille. Tästäpä on mukava jatkaa. Maatilapuolella alkaa sesongit pikkuhiljaa helpottaan. Ollaan viime aikoina korjattu parsia päätyön lisäksi. Jos jollain on parsiremonttia ennen kun talvi tulee voi soittaa 0408584863 niin katsotaan mitä voidaan tehdä.

Kommentoi kirjoitusta.

Kesäloma

Sunnuntai 7.7.2019 klo 10:36 - Henri

Heinäkuu

Lomallehan sitä Renkin miehetki haaveilee.Muutama asia on palvelualan yrityksessä huomioitava. Rahaa ei tule lomapäivinä niin karsii se kummasti loman kestoa ja ainakin isoimmat huvipuistot jää kiertämättä. No voihan sitä lomaa viettää ilman rahaaki ja kun lähtee tarpeeksi kauas, unohtuu talouden ja yrittämisen hankaluudet vääjäämättä. Hyvää lomaa niille jotka sitä voi viettää ja ne jotka painaa heinäkuunkin niin ottakaahan löysin rantein.

Kiitos kommenteista ja kysymyksistä niitä on tullut s-postilla ihan mukavasti.

Kommentoi kirjoitusta.

Kesä ja kohta kärpäsiä

Keskiviikko 29.5.2019 - Henri

Näin sadepäivinä ehtii Blogia kirjotella, MM-Huuma on korkeimmillaan ja kesä etenee kovaa vauhtia,jospa sieltä urheilun puolelta sais intoa tähän arkielämään,yrittämiseen ja tekemiseen

Altavastaajanahan sinne kisoihin lähettiin,kovalla tekemisellä ja Jalosen opeilla mestaruus Voitettiin. Jospa se vähä tuo uskoa tänne peräpohjolaan,oikealla johtamisella ja tiimityöllä tässä yrittämisessäkin onnistuu.

Olen vähissä määrin alkanut myymään autoja,koneita ja maatalouskampetta torissa ja huutokaupat.comissa Nettisivuilekkin josain vaiheessa teen myydään osion. Kannattaa tsekata

Kommentoi kirjoitusta.

Mistäs lomittajat..?

Maanantai 25.2.2019 - Henri

Olen kulkiessani törmännyt mielenkiintoiseen ilmiöön. Lomittajaksi haaveilevia on yllättävän vähän. Muutama lopettava isäntä on sanonut että ehkä voi vielä lomittaa. Mutta niitä jotka sanoo ammatinvalinta vaiheessa että eläintenhoitaja/lomittaja on unelmatyöni. Niitä on hyvin marginaalinen ryhmä ja se kenelle ammatti sopii, karsii se porukkaa entisestään.

Mistä sitten ammattitaitoista työvoimaa tiloille? Ulkomailta jonkin verran, mutta kulttuurierot ja kielimuuri on yksi esteistä. Ei välttämättä ymmärretä miten tärkeää ja vastuullista työtä lomittaminen ja tilalla töissä oleminen on. Hankalat työajat ja matala palkka ei paljon houkuttele ammatinvaihtajiakaan.

Itse jos istuisin päättäjän pallilla Melan marmorilinnassa niin miettisin pääni puhki miten alasta saataisiin houkuttelevampi,eritoten miten alalle saataisiin nuoria? 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lomittajia.?

Harkitsetko yrittäjälomittajuutta.?

Maanantai 18.2.2019 klo 17:22 - Henri

Olen toiminut yrittäjälomittajana vuodesta 2015 ja moni vakituinen/tuntilainen lomittaja on kysynyt pärjääkö yrittäjä lomittamisella. Tämähän on sinänsä mielenkiintoista työtä hinnoittelunsa puolesta, kun hinnan määrä joku muu kuin itse yrittäjä.

Kaikille jotka pohtii kannattaako vaihtaa kenties vakituinen virka yrittäjälomittajuuteen, kannattaa muistaa muutama seikka. Mela valvoo paikallisyksiköiden toimintaa ja paikallisyksiköt työntekijöidensä toimintaa, ja on tehty sopimus että ulkopuolisilta ostetaan palveluita silloin kun ei paikallisyksiköt saa lomitusta muutoin järjestettyä. Tämä tarkoittaa sitä että ensin palkataan vakituiset, sitten tuntilaiset ja viimeiseksi kysytään palveluntuottajalta, eli tässä tapauksessa allekirjoittaneelta ja muilta yrittäjiltä.

Jos asia edellä mainitulla tavalla myydään vakituiselle lomittajalle, jolla on jo täydet lomat ja etuudet, jää yrittäjäksi ryhtyminen monesti suunnitteluasteelle.

No mitenkäs meidän firma sitten pärjää. Ollaan asian suhteen realisteja. Tämä on matalapalkkainen ala, missä isot voitot käärii joku muu taho ja tänne kentälle jää roposia, millä me sitten maksellaan veroja. Tämän asian kun hyväksyy, voi alkaa miettimään strategiaa miten talouspuoli saadaan pidettyä kunnossa. Me ollaan asia ratkaistu tarjoamalla palveluita laajalle alalle, tekemällä sopimuksia tilojen kanssa suoraan ja jonkin verran hoidetaan itsejärjestettyjä lomituksia.

Palveluntason kun saa pidettyä korkealla, maksaa verot ja sosiaalikulut ajallaan, pärjää yrittäjälomittajuudella aivan yhtä hyvin kuin muillakin matalapalkkaisilla palvelualoilla.

Heitähän asiaan kommenttia/kysymyksiä.

2 kommenttia . Avainsanat: yrittäjälomittajuus