Share |

Harkitsetko yrittäjälomittajuutta.?

Share |

Maanantai 18.2.2019 klo 17:22 - Henri


Olen toiminut yrittäjälomittajana vuodesta 2015 ja moni vakituinen/tuntilainen lomittaja on kysynyt pärjääkö yrittäjä lomittamisella. Tämähän on sinänsä mielenkiintoista työtä hinnoittelunsa puolesta, kun hinnan määrä joku muu kuin itse yrittäjä.

Kaikille jotka pohtii kannattaako vaihtaa kenties vakituinen virka yrittäjälomittajuuteen, kannattaa muistaa muutama seikka. Mela valvoo paikallisyksiköiden toimintaa ja paikallisyksiköt työntekijöidensä toimintaa, ja on tehty sopimus että ulkopuolisilta ostetaan palveluita silloin kun ei paikallisyksiköt saa lomitusta muutoin järjestettyä. Tämä tarkoittaa sitä että ensin palkataan vakituiset, sitten tuntilaiset ja viimeiseksi kysytään palveluntuottajalta, eli tässä tapauksessa allekirjoittaneelta ja muilta yrittäjiltä.

Jos asia edellä mainitulla tavalla myydään vakituiselle lomittajalle, jolla on jo täydet lomat ja etuudet, jää yrittäjäksi ryhtyminen monesti suunnitteluasteelle.

No mitenkäs meidän firma sitten pärjää. Ollaan asian suhteen realisteja. Tämä on matalapalkkainen ala, missä isot voitot käärii joku muu taho ja tänne kentälle jää roposia, millä me sitten maksellaan veroja. Tämän asian kun hyväksyy, voi alkaa miettimään strategiaa miten talouspuoli saadaan pidettyä kunnossa. Me ollaan asia ratkaistu tarjoamalla palveluita laajalle alalle, tekemällä sopimuksia tilojen kanssa suoraan ja jonkin verran hoidetaan itsejärjestettyjä lomituksia.

Palveluntason kun saa pidettyä korkealla, maksaa verot ja sosiaalikulut ajallaan, pärjää yrittäjälomittajuudella aivan yhtä hyvin kuin muillakin matalapalkkaisilla palvelualoilla.

Heitähän asiaan kommenttia/kysymyksiä.

Avainsanat: yrittäjälomittajuus


Kommentit

19.2.2019 7:01  Marko Hietala

Marko tässä kommentoi heippa vaan kaikille.
Hyvä avaus, näin se on. Maatalous ei lopu,työ ei lopu. Ala on kiihtyvän muutoksen kourissa. Eikä vähiten suurten ikäluokkien,ilmastonmuutoksen ym isojen asioiden vuoksi.
Veikkaan että 10v kuluttua ruokamme tulee keskimäärin aika erinäköisestä tuotantoketjusta kuin tänä pvnä. Näin ollen lomituskin tullee muuttumaan ajan myötä.
Vai tarvitaanko sitä ollenkaan?

20.2.2019 22:03  Isäntä

Terve. Olette valinneet oikean alan! Uskon että kunnalliset lomituspalvelut poistuu kun tila koot kasvaa ja navettojen automattisointi kasvaa. Kunnallisella puolella on useita ongelmia, jotka poistuu vain yksityistämällä lomituspalvelut. Lomitus yrittäjän täytyy ansaita tilallisten luottamus joka päivä ja olla hyvä asiakaspalvelu. Kunnallisella puolen näitä ei tarvi. Palkka tulee kuin manulle illallinen teki työt siten hyvin tai hyvin huonosti.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini